REUTERS

Про це повідомляється на сайті прокуратури штату Вашингтон, передає Медуза.

На думку Фергюсона, указ порушує низку положень Конституції США, в тому числі про рівність перед законом і однакове ставлення уряду до всіх релігій.

Читайте також"Анти-Трамп" триває: не вщухають протести після указу про заборону в'їзду в США (відео)

Відео дня

Відповідачами за позовом будуть президент Трамп, високопосадовці з його адміністрації та міністерство внутрішньої безпеки США, якому підпорядковується прикордонна служба. Текст заяви буде опублікований 30 січня.

Фергюсон повідомив, що також подав позов про тимчасове зупинення дії указу.

Раніше Фергюсон і прокурори 15 інших штатів виступили із засудженням указу Трампа і пообіцяли зробити все можливе для його скасування.

Згідно із заявою, дії президента «розділяють родини у Вашингтоні, шкодять тисячам жителів Вашингтона, руйнують економіку Вашингтона, завдають шкоди компаніям із Вашингтона і суперечать суверенним інтересам Вашингтона — залишатися гостинним місцем для мігрантів та біженців».

Нагадаємо, в неділю Трамп випустив спеціальну заяву щодо ситуації, звинувативши ЗМІ в невірній інтерпретації його заборони. «Щоб все роз'яснити, це не заборона для мусульман, як помилково повідомляють медіа», – цитує прес-реліз ABC News.

За словами президента, заборона пов'язана з боротьбою з тероризмом і з заходами безпеки в країні, а не з релігією. Він нагадав, що у світі ще понад 40 країн з переважно мусульманським населенням, яких ця заборона не торкнулася. За його словами, аналогічна заборона ввів президент Барак Обама в 2011 р., коли на півроку призупинив видачу віз іракцям.