REUTERS

Як повідомляє Reuters, це рішення означає, що Пак Кин Хе повинна негайно залишити резиденцію президента в Сеулі, де вона продовжувала перебувати вже після того, як парламент виніс рішення про імпічмент.

Читайте такожУ ПАР депутати парламенту побилися під час виступу президента (відео)

Після рішення суду Пак Кин Хе позбавляється своєї президентської недоторканності і може бути притягнута до відповідальності.

Відео дня

Дострокові вибори повинні пройти в країні через 60 днів. Очікується, що голосування призначать на 9 травня.

Як зазначає Reuters, Пак Кин Хе стала першим демократично обраним лідером Південної Кореї, який змушений достроково скласти свої повноваження.

Як повідомляв УНІАН, парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президенту 9 грудня. Президент було відсторонено від своїх обов'язків до моменту, поки своє рішення винесе Конституційний суд. За імпічмент проголосували 234 депутатів з 300.

Зазначимо, що Пак Кин Хе проходить як підозрювана у справі про корупцію. Розслідування почалося після публікацій в пресі матеріалів про зв'язки глави держави з дочкою лідера релігійного культу «Церква вічного життя» Цой Сун Силь. Стверджувалося, що Цой Сун Силь фактично контролювала роботу президента країни.