Ілюстрація REUTERS

Рада національної безпеки при президентові США представила Дональду Трампу сценарії протидії ядерній програмі КНДР. Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на джерела в американській розвідці і Пентагоні.

У Білому домі сподіваються, що Китай зможе використати свій вплив і переконати Пхеньян відмовитися від розвитку його ядерної програми, однак якщо цього не відбудеться, то Вашингтону доведеться вдатися до інших варіантів.

Зокрема, розглядається фізичне усунення лідера КНДР Кім Чен Ина та інших високопосадовців, під контролем яких знаходиться ядерна програма країни. 

Відео дня

Також можливе розміщення ядерних бомб на південь від 38-ї паралелі. 25 років тому США повністю прибрали зброю масового ураження з Південної Кореї, і одним із варіантів передбачається його повернення на військову базу Осан, що менше ніж в 70 кілометрах від Сеула.

Читайте такожТрамп заявив про готовність США самотужки діяти проти КНДР

Ще одним варіантом є таємні операції по проникненню американського та південнокорейського спецназу в КНДР для здійснення диверсій, зокрема, підриву мостів для блокування мобільних ракетних установок.

Представлені сценарії є частиною плану по прискореному перегляду політики Північної Кореї, який був підготовлений перед зустріччю Трампа з головою Китаю Сі Цзиньпинем.