фото: УНІАН

В англійському графстві Південний Йоркшир сталася дивна крадіжка: хтось вивіз з бортницького господарства 24 тисячі бджіл, причому злодії діяли надзвичайно професійно - зі знанням звичок комах.

Як повідомляє Російська служба ВВС, вулики і бджоли загальною вартістю 2 тис. фунтів (2,6 тис. доларів) зникли з ферми неподалік від Донкастера.

Читайте такожЄврокомісія хоче повністю заборонити небезпечні для бджіл пестициди

Відео дня

Йоркширская поліція, що розслідує інцидент, зазначила, що це перша крадіжка такого роду цього року на території Британії.

На місці злочину було знайдено димар - пристрій для обкурювання бджіл з метою їх приборкання, а отже, викрадачі змогли виїхати без укусів, забравши максимально можливу кількість комах.

Експерт Британської асоціації бджолярів Діана Робертс вважає, що викрадачі після використання димаря, найімовірніше, заблокували входи у вулики з одурманеними бджолами.

"Ви не зможете просто взяти й запхати вулик на заднє сидіння авто – вас би покусали з голови до п'ят", - говорить Робертс.

Експерт також вважає, що зловмисники можуть розділити робочих бджіл на партії, щоб продати їх недобросовісним перекупникам.