Людмила та Володимир Путіни / REUTERS

Колишня дружина президента Росії Володимира Путіна Людмила допомогла створити і тепер підтримує фонд (CDIC), який володіє історичної будівлею у центрі Москви – Будинком Волконського, який генерує мільйони доларів від орендарів. Про це пише Reuters провівши  експертизу документів щодо власності.

Зокрема, зазначається, що будівля була реконструйована з допомогою соратників Путіна, а оренда виплачується приватній компанії Meridian, яка на 99% належить іншій компанії -   Intererservis – нею володіє жінка із таким же прізвищем, як і у дружини Путіна до заміжжя – Людмила Олександрівна Шкребнева, на що вказують корпоративні звіти. Однак виданню не вдалось знайти документи, які б підтверджували, що Людмила Путіна та Шкребнева – це одна і та ж особа.

Дохід компанії Meridian у 2015 році лише від оренди приміщень у складав $ 3,89 млн, але невідомо, куди йдуть гроші.

Відео дня

Читайте такожКум Путіна, український олігарх Медведчук таємно спілкувався із штабом Трампа - Reuters

Зазначається, що останні доступні документи про рахунки CDIC показують, що в 2015 році його дохід від усіх джерел склав $ 5,93 мільйона. У той же час не зрозуміло, про джерела надходження таких коштів. Того ж року CDIC витратив $ 4,53 млн. У самому CDIC не відповіли на питання про джерела доходів, і як фонд витратив свої гроші.

У Міністерстві юстиції заявили, що фонд, не зробив щорічні звіти про свою діяльність.