Навальний програв справу в суді / кадр з відео на YouTube-каналі Навальний LIVE

Суддя Люблінського районного суду Москви Марина Васіна підтримала позов мільярдера Алішера Усманова до політика Олексія Навального. Суд, зокрема, постановив видалити фільм-розслідування «Він вам не Дімон» з YouTube і спростувати відомості про Усманова, як повідомляє "Медуза".

Крім того, за рішенням суду повинен бути видалений сайт, де розміщено розслідування «Він вам не Дімон», хоча Усманову там присвячена тільки одна глава. У ній говориться, що Усманов подарував садибу на Рубльовці фонду, підконтрольному однокурсникам Медведєва.

Навальний також повинен вилучити з свого блогу пост, де говориться, що Усманов дав хабар віце-прем'єру Ігорю Шувалову, а також звинувачення Усманова в цензурі у «Комерсанті».

Відео дня

Читайте такожНавальний звинуватив Усманова в накрутці лайків

У ході судового розгляду суддя відмовилася викликати свідків і запитувати дані Росреестру. Навальний просив викликати в якості свідка прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, якому, як стверджувалося в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією, Усманов подарував особняк на Рубльовці.

Суддя також не викликала керівників компаній, через які, за твердженням Навального, відбувалася передача майна. Крім цього суддя заборонила відеозйомку і трансляцію процесу, хоча за це виступали обидві сторони.

Усманов не брав участі у процесі, його інтереси представляла група адвокатів на чолі з Генріхом Падвою.

Усманов подав позов до Навального через місяць після публікації розслідування «Він вам не Дімон» про Медведєва. Цей процес став єдиним формальним розглядом за відомостями, поданими в розслідуванні. Запити Навального і депутатів Держдуми в слідчі органи поки залишаються без відповіді.

Одночасно з розглядом позову Усманов і Навальний обмінялися відеозверненнями на YouTube. Усманов назвав Навального лузером і справжнім злочинцем. Навальний у відповідь запропонував Усманову провести публічні дебати, але мільярдер відмовився.