Ілюстрація / REUTERS

Мексиканський президент Енріке Пенья Ньєто підписав закон, згідно з яким у країні дозволяється вживання марихуани для медичних і наукових цілей. Про це повідомляє The Independent.

У квітні 2017 року законопроект пройшов слухання в Конгресі країни і був прийнятий переважною більшістю голосів: 371 депутат проголосував «за», 19 — «проти». Раніше, в грудні 2016, документ схвалив Сенат: там на підтримку проекту віддали голоси 98 осіб, проти виступили семеро.

Тепер міністерству охорони здоров'я необхідно буде розробити нову нормативно-правову базу, на основі якої можна буде продавати марихуану.

Відео дня

Читайте такожВ аптеках Уругваю відпускатимуть марихуану всім бажаючим

Вживання канабісу для інших цілей залишається під забороною, але при цьому дозволяється продавати, купувати та вивозити з країни будь-які продукти, в яких вміст тетрагідроканнабінолк (ТГК) не перевищує одного відсотка. Президент Ньєто вже закликав до подальшої легалізації конопель.

Вживання марихуани в медичних цілях легалізовано в ряді європейських країн (Італія, Чехія), а також в 26 штатах США. В інших державах, зокрема в Португалії та Австрії, діють правила, які дискримінують обіг канабісу — допускається його вживання в спеціальних кафе, вирощування конопель у невеликих кількостях не переслідується.