Ватикан має намір запустити версію свого сайту китайською мовою, повідомляє Reuters. Передбачається, що цей крок посилить вплив Папи Римського на китайських католиків.

Розділ сайту Ватикану китайською мовою має з`явитися у четвер 19 березня. Поки що онлайн-представництво Ватикану доступне сімома мовами. Це англійська, французька, португальська, іспанська, німецька, італійська та латина.

Зміст китайського розділу сайту Ватикану буде викладений як традиційними, так і спрощеними ієрогліфами. Нині в Китаї живуть від 8 до 12 мільйонів католиків.

Відео дня

Експерти побоюються, що влада Китаю заблокує сайт Ватикану після появи розділу китайською мовою. Річ у тому, що китайський уряд не визнає владу Папи Римського і спонукає місцевих католиків вступати до державної католицької організації.

Представники релігійного новинного агентства Asia News, які спеціалізуються на Китаї, вважають, що китайська влада не блокуватимуть сайт Ватикану, якщо там не з`являться повідомлення антиурядового характеру. Тільки-но на сайті розгорнуться дискусії, наприклад, про призначення китайських католицьких єпископів Папою Римським, ресурс буде заблокований.

Лента.ру