Фрегат ВМС США "Клакрінг", який раніше відвідав Севастополь, 31 березня зайшов до порту Батумі з дружнім візитом, повідомляє Лента.ру з посиланням на грузинське інформагентство. Американський бойовий корабель, який перший увійшов цього року в Чорне море, зустрів глава уряду Аджарської автономної республіки Леван Варшаломідзе, який зазначив, що "візит служить поглибленню військової співпраці між Грузією і США".

За даними агентства, 2 квітня капітан корабля і представники екіпажу зустрінуться з керівником місцевої прикордонної поліції генерал-майором Зазою Гогава і директором служби берегової охорони капітаном першого рангу Бесіком Шенгелія. У Батумі також чекають посла США в Грузії Джона Тефта і міністра оборони Давіда Сіхарулідзе.

У рамках візиту намічене проведення спільних навчань і культурних заходів, включаючи товариський матч з футболу між командою корабля і службовцями берегової охорони Грузії. На кораблі будуть проведені практичні й теоретичні тренінги для співробітників служби берегової охорони. Фрегат залишить територіальні води Грузії 3 квітня.

Відео дня