Дональд Трамп / REUTERS

Дональд Трамп звернувся до Організації Об'єднаних Націй з промовою до лідерів африканських країн, двічі назвавши Намібію Намбією. Від себе він зазначив, що у нього є "дуже багато друзів", які витрачають в Африці "купу грошей", передає РБК.

Читайте такожТрамп переплутав двох блондинок на прес-конференції (фото, відео)

"Для мене велика честь привітати вас на цьому обіді, разом зі мною зібралися лідери Кот-Д'івуару, Ефіопії, Гани, Гвінеї, Намбії, Нігерії, Сенегалу, Уганди і Південної Африки", - розпочав своє привітання до лідерів африканських країн президент США.

Трамп згадав неіснуючу Намбію у своїй промові двічі, відзначивши "зростаючу самостійність системи охорони здоров'я" цієї країни. Стенограма промови на сайті Білого дому вказана "Намібія".

Також на початку свого звернення Трамп сказав: «У мене дуже багато друзів, які їдуть у ваші країни в спробах розбагатіти. Вітаю вас. Вони витрачають багато грошей». Як пише кореспондент WP Каллум Борчерс, судячи з усього, ця фраза була імпровізацією з боку президента США: до цього моменту він не відривав погляду від тексту промови.

Як повідомляв УНІАН, раніше Трамп уже не раз потрапляв у незручні ситуації, зокрема, його простягнуту руку проігнорували перша леді Польщі і охоронець у Китаї.