У Канаді відбулися сутички між антифашистами і противниками Трюдо / фото twitter/CTVToronto

У столиці Канади Торонто відбулися зіткнення між протестуючими проти політики прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо та активістами-антифашистами. Про це повідомляє телеканал CTV News.

Згідно з повідомленням, люди вийшли на площу Натана Філліпса, щоб висловити протест проти податкової політики уряду Трюдо та спрямування бюджетних витрат. Зокрема, учасники протестували проти багатомільйонних компенсацій канадцеві пакистанського походження Омару Хадру, якого раніше утримували в американській в'язниці Гуантанамо за вбивство військовослужбовця армії США в Афганістані.

Відео дня

Читайте такожУ Канаді набув чинності "закон Магнітського", що дозволяє вводити санкції проти Росії

Під час протестів учасники акції зіткнулися з антифашистськими активістами, які звинуватили присутніх в ультраправих поглядах і расизмі. Зокрема, одна частина людей на площі вигукувала антирасистські, а інша - антиісламські гасла. Противники демонстрантів тримали в руках символи миру і любові.

На місце події прибула поліція і розвела конфліктуючі сторони. В результаті зіткнень одна жінка була поранена, крім того, скоєно напад на офіцера поліції. Чотири людини затримані співробітниками правопорядку.