Ілюстрація / REUTERS

Число "замінованих" в Москві об'єктів зростає, рахунок йде на десятки. Про це ТАСС повідомило джерело в екстрених службах.

"Кількість" замінованих "об'єктів різко зросла. В цей час проводиться перевірка більше 20 різних об'єктів з масовим перебуванням людей. Серед них великі торгові центри та магазини, кінотеатри, житлові будинки, кафе, ресторани, готелі", - сказав співрозмовник агентства.

Наразі з усіх торгових центрів проводиться евакуація відвідувачів, очікується прибуття кінологів для перевірки будівель.

Відео дня

Читайте такожУ центрі Москви "за порушення громадського порядку" затримали понад 260 людей

Хвиля анонімних дзвінків про "мінування" шкіл і вузів, торгових центрів і адміністративних будівель в російських містах йде з 11 вересня. Раніше повідомлялося, що за цей час в 170 містах атаці так званих телефонних терористів піддалися понад 2,6 тис. об'єктів, були евакуйовані більше 1 млн осіб.

За фактами численних повідомлень про погрози вибуху в Москві порушено і розслідується багатоепізодна кримінальна справа за ст. 207 КК РФ ( "Завідомо неправдиве повідомлення про акт тероризму"), аналогічні кримінальні справи розслідуються і в інших містах РФ.

Нагадаємо, у Москві шукають аноніма, який за один вечір повідомив про 20 замінувань. Поліцейські обстежили 20 об'єктів, в тому числі три готелі і три торгові центри. Як і у всіх попередніх випадках, повідомлення виявилися помилковими.

Хвиля анонімних дзвінків про закладені вибухові пристрої триває по всій Росії вже більше місяця.