Звіт Смоленської підкомісії буде навесні 2018 року / фото УНІАН

Міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич сповістив, що за декілька місяців буде закінчено звіт про роботу так званої Смоленської підкомісії.

Про це він заявив у понеділок, 11 грудня, передає Європейська правда з посиланням на Polskie Radio.

"Усе свідчить про те, що звіт буде написаний та опублікований вже навесні", - сказав Антоні Мацєревич.

Відео дня

Він додав, що в цілому увесь доказовий матеріал зібраний і залишилося вивчення двох-трьох експертиз.

Міністр національної оборони Польщі підтвердив, що у доказовому матеріалі є також стенограми із засідання так званої комісії Міллера, яка раніше розслідувала катастрофу президентського літака 10 квітня 2010 року.

Читайте такожМіністр оборони Польщі заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю

За словами Мацєревича, матеріали, які має у розпорядженні Смоленська підкомісія, спростовують тезу про те, що експерти Державної комісії з розслідування авіаційних аварій ґрунтовно і особисто вивчили місце катастрофи.

"Це неправда, у матеріалах комісії Міллера чітко говориться, що такого вивчення не проводили. Вони тільки спостерігали за вивченням місця катастрофи росіянами і використовували ту інформацію, яку їм надали росіяни", - підкреслив міністр національної оборони Польщі.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.