Ілюстрація / REUTERS

Всі поранені стрільцем у Марчелаті особи були вихідцями з африканських країн. Загалом відомо про щонайменше шістьох постраждалих. Поліція країни зазначає, що злочин може мати расистські мотиви.

Як повідомляє ТСН.ua з посиланням на The Mirror, за скоєння злочину затримано 28-річного місцевого мешканця Лука Траіні. Свідки кажуть, що чоловік стріляв по перехожих з криком "Хай живе Італія".

Стрілок Лука Траіні / фото REUTERS

Місцева газета повідомила, що затриманий спочатку стріляв по двох темношкірих хлопцях, а згодом деякий час проїхавши на авто, поцілив у темношкіру жінку.  І так він рухався містом, стріляючи в вихідців з африканських країн, поки його не заарештувала поліція. Характер травм та стан постраждалих наразі невідомий.

Читайте такожВ Італії поліція затримала чоловіка, що стріляв по мігрантах

The Mirror та ВВС зазначають, що злочин міг бути скоєний на ґрунті расизму. Днями Марчелату сколихнуло зухвале вбивство, у якому підозрюють 29-річного мігранта з Нігерії.

На околицях міста знайшли труп 18-річної дівчини, який було розчленовано та розміщено у валізи. Смерть дівчини сколихнула низку жорстких заяв ультра-правих політиків щодо міграційної політики італійського уряду.