Харківська обласна організація партії «Реформи і Порядок» оприлюднила заяву, у якій висловила обурення з приводу вбивства громадянина України Андрія ЯКИМЕНКА російськими прикордонниками, що сталося на кордоні України з Російською Федерацією поблизу Вовчанських хуторів Харківської області.

Про це йдеться у заяві облорганізації ПРП, переданій УНІАН.

«Застосування зброї прикордонниками Російської Федерації в цій ситуації не можна назвати адекватним», – заявляють у партії.

Відео дня

«У подібних випадках (коли порушник перетинає кордон, не зупиняючись на вимогу прикордонників чи, наприклад, представників ДАІ) існує низка способів припинити правопорушення без завдання шкоди життю та здоров’ю порушника», – наголошують автори заяви.

Харківська ПРП висловлює сподівання «на об’єктивне розслідування компетентними органами Російської Федерації всіх обставин інциденту у правовому полі, без зведення справи про вбивство до чергової псевдополітичної риторики».

Як повідомляв УНІАН, вночі 26 листопада 2009 р. на одній з ділянок українсько-російського державного кордону, на території Російської Федерації, внаслідок застосування вогнепальної зброї російськими прикордонниками загинув громадянин України Андрій ЯКИМЕНКО.

26 листопада Державна прикордонна служба України оприлюднила інформацію з посиланням на дані російської сторони про те, що українець прямував автомобілем з території Росії в Україну поза пунктом пропуску держкордону і віз такелажне обладнання для човнів.