Будинок казначейства Кот-д`Івуару горить в Абіджані, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на Reuters. За словами очевидців, вогонь охопив, принаймні, два поверхи багатоповерхівки. На місце події прибули пожежники і працівники медичних служб, навколо зібрався натовп. На даний момент інформації про жертви і постраждалих не надходило.

На початку грудня в Кот-д`Івуаре пройшов другий тур президентських виборів. За даними ЦВК, на виборах переміг лідер опозиції Алассан Уаттара. Проте Конституційна рада анулювала підсумки голосування у ряді регіонів країни, фактично присудивши перемогу Гбагбо. І Уаттара, і Гбагбо оголосили себе президентами.

Легітимність обрання Уаттари визнають, зокрема, ООН і Африканський союз. Після виборів по всій країні почалися зіткнення, жертвами яких, за останніми даними, вже стали близько 250 осіб.

Відео дня

Наприкінці січня Уаттара дав розпорядження припинити на місяць експорт какао-бобів, найбільшим виробником яких є Кот-д`Івуар, щоб перекрити фінансові потоки Гбагбо. Раніше Світовий банк оголосив про призупинення фінансової допомоги Кот`д-Івуару. Слідом за ним Центральний банк держав Західної Африки заявив про рішення заблокувати рахунки, які належать Гбагбо.

Нині ситуація в цій західноафриканській країні залишається нестабільною. Гбагбо як і раніше контролює порти і збройні сили, а Уаттара заблокований в одному з готелів найбільшого міста країни Абіджана, де його безпеку забезпечують миротворчі війська ООН.