Німецький концерн BASF увійде до проекту будівництва газопроводу "Південний потік", який передбачає постачання російського газу до Європи через дно Чорного моря, повідомляє РІА "Новости". Меморандум про взаєморозуміння підписаний сьогодні у присутності прем`єр-міністра РФ Володимира Путіна.

Підписи під документом поставили голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і голова правління BASF Юрген Хамбрехт. Газовий підрозділ BASF - компанія Wintershall - вже є учасником іншого проекту "Газпрому" - газопроводу "Північний поток" з часткою 15,5%. Ця труба прокладається для постачань російського газу до Європи через дно Балтійського моря.

Інвестиції німецького концерну BASF в проект газопроводу "Південний потік" попередньо оцінюються приблизно в 2 мільярди євро, повідомив журналістам віце-прем`єр РФ Ігор Сєчін.

Відео дня

"Буде ТЕО, воно визначить внески. З урахуванням того, що йдеться про 15% по підводній частині "Південного потоку", дуже оцінково, дуже заздалегідь можна сказати, що йдеться приблизно про 2 мільярди євро", - сказав Сєчін.