Припинення страйку нігерійських робочих призвело до серйозного зниження цін на нафту на світових ринках, повідомляє Bloomberg. Серпневі контракти на постачання нафти марки WTI на американській біржі NYMEX з відкриттям торгів подешевшали на 1,23 долара - до 67,91 долара за баррель. У Лондоні нафта марки Brent з постачанням в серпні подешевшала на 1,05 долара - до 70,13 долара за баррель.

Для того, щоб припинити страйк, уряду країни довелося пообіцяти накласти заборону на підвищення внутрішніх цін на паливо і переглянути продаж двох державних нафтопереробних заводів. Також очікується, що в липні Royal Dutch Shell відновить зупинений рік тому видобуток в районі експортного терміналу Форкадос (Forcados).

Небезпека страйків у країні, де 30 відсотків видобутку опинилося заблокованим в результаті зіткнень, примушувала ціни на нафту рости два тижні підряд. В ході страйку вартість нафти досягала 69,88 долара за баррель, що стало найвищим показником за 9 місяців. 22 червня ціна закриття нафти марки WTI з постачаннями в серпні становила 69,14 долара.

Відео дня