Ким Чен Ын  / Reuters

Делегацію Південної Кореї на переговорах, що проходять в прикордонному пункті Пханмунчжом, представляє глава секретаріату Ради національної безпеки при уряді. Делегацію КНДР очолив Вон Дон Єп, заступник голови Об'єднаного фронту - організації, що займається відносинами з Південної Кореї.

Влада Південної Кореї раніше повідомляла, що ініціатива проведення переговорів на такому високому рівні виходила від КНДР. При цьому в північнокорейські ЗМІ переговори в Пханмунчжоме ніяк висвітлювати не стали, повідомляє Lenta.ru.

Порядок переговорів сторонами не розкривається. Експерти прогнозують, що на переговорах будуть обговорюватися деталі проведення зустрічі сімей, розділених під час Корейської війни 1950-1953 років. Крім того, очікується, що КНДР спробує відмовити Південну Корею від проведення щорічних спільних з США військових навчань, початок яких призначено на 24 лютого. Чи буде під час переговорів піднято питання щодо північнокорейської ядерної програми, експертам припустити важко.

Відео дня

Раніше КНДР заявляла про готовність відновити з Південною Кореєю і США переговори щодо своєї ядерної програми. Однак і Сеул і Вашингтон заявили, що відновлення переговорів можливо лише в тому випадку, якщо КНДР заявить про готовність зробити реальні кроки щодо відмови від ядерної зброї.