Польша хочет большего присутствия НАТО

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це сьогодні на прес-конференції заявив голова уряду Польщі Дональд Туск.

"Гарантії бувають порожніми. Ми це знаємо з історії. Гарантії серйозних держав у справі територіальної цілісності України теж виявились гарантіями сумнівної якості", - сказав він.

"Ми зацікавлені у тому, аби безпека Польщі гарантувалася військом, а не лише фразами, записаними в документі", - зазначив Туск.

Відео дня

За його словами, Польща, яка є членом Євросоюзу та НАТО, якраз межує з країнами, що не входять до Альянсу - Україною, Білоруссю та Росією.

Читайте такожУкраїна просить у НАТО радари для облаштування кордонів

Туск сказав, що польська влада постійно виступає із постулатом збільшення військової присутності сил Альянсу та "крок за кроком щось отримує".

"Ми будемо діяти для збільшення присутності НАТО у Польщі, але теж розуміємо, що ще трохи часу мине, ніж це станеться", - сказав Туск.

Раніше сьогодні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив у Німеччині, що Польща "була би щасливою", якби на її території розмістились "дві важкі бригади НАТО".

Прес-секретар польського Міністерства оборони Яцек Соньта сказав, що в Польщі із загальних сил НАТО розміщена група з 300 американських військових та 12 літаків F16.

Як відомо, Польща входить в НАТО з 1999 року. Згідно з основоположними документами Альянсу, усі країни-члени повинні стати на захист кожної держави-члена на випадок, якщо на неї хтось нападе.