Путіна обіцяють поінформувати про усі рішення / tsn.ua

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це повідомив президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей у четвер в Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася по завершенні саміту G-7.

„Ми очікуємо, що Росія працюватиме з ним (Петром Порошенком) як з президентом, ми очікуємо, що Росія відведе свої війська від українських кордонів, використає свій вплив на збройних сепаратистів, щоб вони склали зброю і відмовилися від насильства, і ми готові застосувати подальші санкції, якщо в цьому буде необхідність. Лідери G-7 передадуть це Путіну під час заходів у Франції”, - сказав Ромпей.

За його словами, вже наприкінці червня Рада ЄС знову зробить оцінку ситуації на предмет необхідності введення нових санкцій.

Відео дня

Читайте також«Велика сімка» заявила про підтримку зусиль України щодо врегулювання ситуації

Президент Ради ЄС констатував, що з самого початку кризи в Україні лідери ЄС та G-7 були єдиними в своїй реакції, застосовуючи політичні та економічні санкції. „Але ми не тільки реагували, а й розвивали позитивний порядок денний з деескалації ситуації, стабілізації України. Україна також створювала позитивний порядок денний”, - додав Ромпей.

Він окремо зазначив, що лідери G-7 вітають Порошенка з обранням президентом України.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз разом з США та низкою інших західних держав уже запровадив дві фази санкцій проти Російської Федерації за те, що вона в березні цього року силою приєднала до свого складу Крим.

Санкції, котрі передбачають замороження активів та візові обмеження, були введені проти кількох десятків російських високопосадовців, в тому числі, з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна. У рамках третього етапу санкції можуть бути введені проти секторів російської економіки.

3 березня ц. р. країни "Великої сімки" у спільній заяві засудили вторгнення Росії на територію України та скасували підготовку до саміту "Великої вісімки" у Сочі, запланованого на червень.

4 червня на саміті лідери країн «Великої сімки» засудили дії Росії, які порушують суверенітет України, та підтвердили намір вдатися до більш суворих санкцій, якщо цього вимагатиме ситуація.

Порошенко 6 червня здійснить візит до Франції на запрошення французького президента Франсуа Олланда з метою участі у міжнародних заходах з нагоди відзначення 70-ї річниці висадки десанту антигітлерівської коаліції в 1944 році у Нормандії.

На ці заходи до Нормандії запрошено і Путіна.