REUTERS

Про це він заявив в ефірі російської служби Радіо Свобода.

"Його (Геббельса - ред.) останнім часом дуже хвалять - і Володимир Путін назвав його талановитим, і федеральний телеканал "Росія-24" назвав його великим. Я не приєднуюсь до цієї точки зору, і позначення геббельсівської пропаганди як полюсу зла помилкове. Те, що зараз робить федеральне телебачення, - це те, чого Геббельс собі не дозволяв", - вважає Яковенко.

Читайте такожНавальний пропонує судити російських авторів чергового фейку про події в Слов'янськуНа його думку, діяльність прокремлівських російських журналістів доречно порівнювати швидше з роботою іншого нацистського "експерта" - Юліуса Штрейхера.

Відео дня

"Був такий Юліус Штрейхер, головний редактор щотижневого журналу "Штурмовик", який приблизно такі речі робив. Він робив такі ж речі, як сьогодні робить Перший канал, а саме - друкував "Протоколи сіонських мудреців", розповідав вигадані історії про зґвалтованих білявих німкень, про розіп'ятих немовлят, і Геббельс якраз це забороняв. Він вважав, що така вульгарщина, несмак і мерзота дискредитує Рейх. Так що наші перевершили Геббельса і опустилися до рівня Юліуса Штрейхера", - вважає журналіст.

Читайте такожМВС встановило особу жінки, що "розпинала" трирічного хлопчика в Слов'янськуЯк заявив Яковенко, наслідки такої грубої маніпуляції у ЗМІ можуть бути дуже важкими - це постійне розпалювання ворожнечі між народами Росії і України, багато крові і назавжди зіпсована репутація російських журналістів, яких в Україні будуть "сприймати остаточно вже ... просто як наймерзенніших, найбрехливіших тварюк".