В Россию доставляют раненых военных / фото УНИАН

Про це повідомила член ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини, голова "Солдатських матерів Санкт-Петербурга" Елла Полякова, передає телеканал "Дощ" з посиланням на телефонну розмову з Поляковою.

Читайте такожЗМІ: Сьогодні у Пскові таємно ховали десантників

"Прийшов борт з дуже великою кількістю поранених у військово-медичну академію", - сказала вона (мова йде про Військово-медичну академію ім. Кірова С. у Санкт-Петербурзі).

Відео дня

За інформацією Елли Полякової, на борту було близько сотні поранених військовослужбовців. Де і за яких обставин вони отримали поранення, їй в даний час невідомо. Вона перевіряє цю інформацію.

Раніше сьогодні стало відомо, що Елла Полякова та інший член ради Сергій Кривенко направили запит до слідчого комітету РФ з проханням провести розслідування обставин загибелі дев'ятьох контрактників 18-ї мотострілецької бригади (в/ч 27777), уродженців Дагестану. За офіційною версією, вони загинули на полігоні в Ростовській області 9 та 11 серпня.

Як пояснила Елла Полякова "Дощу", двотижнева затримка з направленням запиту слідчим була пов'язана з необхідністю перевірити інформацію.