геи / © Fotolia/ govicinity

Такі союзи, на думку священнослужителів, мають «позитивні аспекти», передає РИА Новости з посиланням на Reuters.

«Гомосексуалісти мають таланти і достоїнства, які вони можуть запропонувати християнській спільноті: чи готові ми прийняти цих людей і гарантувати їм місце в нашій спільноті? Часто вони прагнуть до Церкви, бажаючи побачити в ній гостинний дім», - йдеться в тексті документа, підготовленого після тижня засідання Синоду, в якому беруть участь 200 єпископів.

На думку священнослужителів, «церква повинна кинути виклик самій собі і запропонувати для гомосексуалістів братський простір» без шкоди для католицької доктрини в питаннях сім'ї та шлюбу. При цьому наголошується, що документ не говорить про готовність Ватикану схвалити гомосексуальні союзи, однак він закликає проявити до них більше співчуття.

Відео дня

Читайте такожЕлтон Джон хоче поговорити з Путіним про права геїв

Документ, званий на латині relatio post disceptationem, повинен стати підставою для дискусії на другому тижні зібрання Синоду, і в католицьких громадах по всьому світу протягом року.

Надзвичайна асамблея Синоду єпископів розпочала свою роботу 5 жовтня і присвячена темі сім'ї. Вперше в історії вона відбувається не на латині і в новому для католиків форматі: у два етапи. Причому другий відбудеться через рік, у жовтні 2015 року.