Вже близько тижня на Кавказі розвивається нове суспільно-політичне явище. "Стихійні" масові заворушення, спрямовані проти євреїв і Ізраїлю під гаслами підтримки Палестини.

Спочатку у готелі міста Хасав'юрт (Дагестан) влаштували облаву на постояльців - шукали єврейських біженців. Не знайшли.

Потім у Нальчику (Кабардино-Балкарія) спалили недобудований Єврейський релігійний національно-культурний центр. На знак протесту, мабуть...

Відео дня

"Вже близько тижня на Кавказі розвивається нове суспільно-політичне явище. "Стихійні" масові заворушення, спрямовані проти євреїв і Ізраїлю"

А 29 жовтня увечері натовп захопив міжнародний аеропорт у Махачкалі (знову Дагестан). У такий спосіб "зустрічали" літак з Тель-Авіву. Російської авіакомпанії, до речі. Але охочі особисто перевірити паспорти прибулих пасажирів, рішуче налаштовані молоді чоловіки, євреїв не знайшли, зате почали зіткнення з поліцією...

Усе це подається росіянами як стихійні виступи, або ж як провокація й "українська ІПСО" (для конкретизації згадують телеграм-канал начебто Іллі Пономарьова).

А я от ще що думаю. Такі заворушення на національному чи релігійному ґрунті - це почерк КГБ кінця 80-х. Вірмено-азербайджанський, грузино-абхазький конфлікти. Регіон той самий, хіба що гірських євреїв (є такий етнос) малувато залишилося...

"Такі заворушення на національному чи релігійному ґрунті - це почерк КГБ кінця 80-х"

Так от, я думаю, що це ФСБ. Але не тільки для того, щоб мобілізувати мусульман на війну з Україною і євреєм Зеленським (читав уже "жарт", що його адресу на Банковій злили сьогодні погромникам, мабуть, також у Телеграмі). Це - не стихійні виступи, стихійні задушили б у зародку. Це формування ФСБ поля бою за владу після війни й відходу Путіна. Євреї в Росії - це синонім лібералів, західників. Тож ісламська умма у РФ не дозволить прийти до влади російському єврейству. Скоро це перекинеться з Кавказу до Москви.

Усе ж логічно для простої людини. Хамас приймали у Москві як дорогих гостей, союзників. Ворог Хамаса - Ізраїль почав наземну операцію. Що робити простій людині на Кавказі? "Бєй жи..в, спасай Палєстіну!" (Це не заклик до дії з мого боку, а лише алюзія на погроми в Російській імперії).

"Ворог Хамаса - Ізраїль почав наземну операцію. Що робити простій людині на Кавказі? "Бєй жи..в, спасай Палєстіну!"

Москва ж підхопить ініціативу знизу, не може не підхопити - думають прості люди. Вони ж по телевізору все бачили на власні очі! А Москва їм потім як впаяє років по двадцять за захоплення аеропорту (тероризм). От тоді вони й згадають про справу Шаміля й закони шаріату, які не дозволяють їм саджати по тюрмах російських невірних.

Бумеранг повернеться проти імперії.

Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту євроатлантичної співпраці