Джуліан Ассанж / фото REUTERS

Влада США винесла другий обвинувальний висновок проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Читайте такожУ Швеції припинили розслідування за звинуваченням Ассанжа у зґвалтуванніПро це повідомляється на сайті американського Міністерства юстиції.

Ассанжа звинувачують у змові з хакерами з угруповань Anonymous і LulzSec для найбільшого злому секретної інформації в історії США.

Відео дня

За інформацією Мін'юсту, у 2012 році засновник WikiLeaks зв'язався з лідером LulzSec і надав список цілей для злому. Ассанж, стверджує відомство, просив надавати йому у тому числі матеріали ЦРУ і АНБ. Крім того, WikiLeaks опублікував електронні листи американської розвідувальної консалтингової компанії, які в результаті злому отримали хакери, пов'язані з Anonymous і LulzSec.

Як відомо, раніше Ассанжа звинуватили за 18 пунктами, 17 з яких пов'язані з незаконним одержанням і публікацією секретних даних, а один – зі змовою з метою комп'ютерного злому. Новий висновок не передбачає нових звинувачень, але розширює масштаб змови з метою комп'ютерного злому. За всіма пунктами засновнику WikiLeaks загрожує до 175 років ув'язнення.

Як повідомляв УНІАН, у засновника WikiLeaks Ассанжа за час перебування в посольстві Еквадору народилося двоє дітей.