Кривцов вважався зниклим безвісти / фото Наша нива

У Білорусі знайшли повішеним демонстранта, зниклого під час мітингів 12 серпня.

Як повідомляє NEXTA Live, його  тіло знайшли в петлі в лісопарку на вулиці Парниковій в Мінську.

Водночас Наша нива пише, Микита Кривцов був знайдений мертвим у лісі в Партизанському районі Мінська. Сім'я вже знає про це.

Відео дня

Читайте такожУ містах Білорусі продовжуються акції протесту (фото)

Це вже 4-й демонстрант, про смерть якого точно відомо.

Спочатку ЗМІ писали, що чоловіка знайшли повішеним зі слідами побоїв, але зараз кажуть, що інформація про побої не підтверджується

Микиті Кривцову було 28 років. Сім'я шукала його 10 днів. Поліція оголосила його зниклим безвісти. Зв'язок з ним зник 12 серпня, в останній день післявиборчих протестів. Він з Молодечно, його сім'я живе в Жодино.

Протести в Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його головний опонент Світлана Тихановська - 10,1%, решту трьох кандидатів підтримали менш як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, які не згодні з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися сутички із силовиками, розгорілася політична криза.
  • Від Лукашенка вимагають піти у відставку, в містах проходять наймасовіші за пострадянський час акції протесту, робітники ключових промислових підприємств оголосили страйк.
  • З ночі 9 серпня, за даними МВС Білорусі, в різних містах країни було затримано майже 7 тис. учасників акцій. З 13 серпня їх почали випускати з ізоляторів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в Білорусі розхитують ззовні і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 19 серпня лідери країн-членів ЄС домовилися запровадити санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестуючих.