Безкоштовний проїзд для українців у Європі / фото ua.depositphotos.com

Після початку повномасштабної війни в Україні багато європейських країн вирішили підтримати українців і зробили проїзд поїздами та автобусами для наших громадян безкоштовним. Про десять таких країн розповість УНІАН.

Відео дня

Польща

Українцям дозволено безкоштовний проїзд по Польщі на поїздах TLK, RegioJet і IC PKP Intercity. Для цього перед посадкою потрібно пред'явити на касі український паспорт і отримати безкоштовний квиток. Також українці можуть безкоштовно їздити в громадському транспорті Варшави.

Угорщина

Українці можуть безкоштовно їздити по країні поїздами MAV-START, якщо отримають спеціальний квиток (solidarity ticket) на касі залізничного вокзалу. 

Чехія

Переселенцям з України доступний безкоштовний проїзд на поїздах Leo Express, PKP, Regio Jet і CD. Остання компанія при пред'явленні українського паспорта возить переселенців з Польщі до Чехії.

Словаччина

Українцям доступний безкоштовний проїзд на поїздах ZSSK і автобусах Slovak Lines.

Німеччина

Українці можуть безкоштовно їздити в поїздах Deutsche Bahn по країні, а також в'їжджати до Німеччини з Польщі такими поїздами. Щоб скористатися таким правом, потрібно звернутися в центр обслуговування Deutsche Bahn і отримати спеціальний квиток в позначкою "helpukraine".

Крім того, окремі федеральні землі Німеччини або міста пропонують безкоштовний проїзд для українців у громадському транспорті. Наприклад, транспортні мережі VRR і VRS в Північному Рейні-Вестфалії пропонують безкоштовний проїзд для українців в автобусах, трамваях, метро, електричках. Достатньо лише показати український паспорт.

Австрія

По країні можна безкоштовно їздити на поїздах ÖBB, а у Відні українці можуть користуватися безкоштовним міським транспортом. Квитки можна отримати на касі або в самому транспорті, показавши український закордонний паспорт.

Іспанія

Перевізник RENFE пропонує безкоштовні квитки на поїзди між іспанськими містами або до Франції. Для цього на касі або сервісних центрах RENFE потрібно показати український паспорт.

Франція

Переселенці можуть безкоштовно їздити в поїздах SNCF і автобусами компанії TER. Також українці можуть виїжджати з Франції в сусідні країни безкоштовно. Запитайте на касі з/д вокзалу, чи є в наявності безкоштовні квитки.

Італія

Протягом 5 днів після прибуття в країну переселенці можуть безкоштовно їздити на поїздах Trenitalia. Також українці мають право безкоштовного проїзду автобусами Marino Bus.

Швейцарія

Українські переселенці можуть їздити на поїздах компаній TGV LYRIA і SBB CFF FFS безкоштовно. Також по території країни можна безкоштовно пересуватися на громадському транспорті.

Вас також можуть зацікавити новини: