Серед затриманих - 12 журналістів / фото REUTERS

Під час акцій протесту в десяти містах Білорусі затримано понад 100 осіб.

Читайте такожУ Мінську відновилися акції протесту, активістів затримуютьПро це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода.

«Правозахисникам повідомили відомі імена 103 осіб, затриманих під час акцій протесту в десяти містах Білорусі, список поповнюється», - сказано в повідомленні.

Серед затриманих - 12 журналістів.

Зокрема, в Мінську в Марші за звільнення політв'язнів взяли участь десятки тисяч людей. Проти них силовики застосували водомети.

З початку президентської кампанії кількість політичних в'язнів в Білорусі зросла з трьох до 77.

Протести у Білорусі: передісторія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Сьогодні у Мінську противники режиму Олександра Лукашенка вийшли на традиційні недільні акції протесту. Учасників мітингів почали затримувати силовики.