Лукашенко знову звинуватив у всьому США і Польщу / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, статус якого не визнає ЄС та низка країн, визнав, що причетний до виїзду за кордон лідерки опозиції Світлани Тихановської.

Про це він розповів журналістам під час візиту агрокомбінату «Дзержинський», цитує Белта.

Читайте такожТихановська заявила, що повернеться в Білорусь за однієї умови

Відео дня

«За її проханням. Вона нормальна жінка, любить своїх дітей. Але її кинули на згарищі, і вона сьогодні топчеться на цих головнях. Її заплутали, огорнули Міністерством закордонних справ (Литви), спецслужби, вона вже почала робити заяви. Ось ще один центр. Я просто хочу перерахувати – вони від Америки до Варшави», – заявив Лукашенко.

Протести в Білорусі: виїзд Тихановської

  • Кандидатка у президенти Білорусі та лідерка опозиції Світлана Тихановська покинула країну 11 серпня – на піку масових протестів у зв’язку з фальсифікацією виборів 9 серпня.
  • У штабі тоді заявили, що рішення політик ухвалила під тиском центральної влади республіки, обмінявши таким чином себе на визволення з-під варти затриманої напередодні начальниці штабу Марії Мороз.
  • Пізніше стало відомо, що Тихановська мала неприємну розмову з представниками Центральної виборчої комісії та силовиками, коли прийшла зі скаргою до ЦВК.
  • Тоді ж у мережі з’явилось відео, у якому жінка закликала людей не виходити на протести. Однак вже невдовзі заяву Тихановської у штабі спростували, заявивши, що політик говорила ці слова під наглядом правоохоронних органів.
  • Наразі Тихановська перебуває у Литві, виїхавши до сусідньої з Білоруссю країни за заздалегідь оформленою візою.