"Білорусь ризикує втратити державність": режим Лукашенка визнав дію санкцій ЄС

Глава МЗС країни каже, що Євросоюз може назавжди втратити Білорусь.

Білорусь через санкції Європейського Союзу може втратити свою державність.

Про це заявив представник режиму Олександра Лукашенка - очільник МЗС республіки Володимир Макей в інтерв'ю телеканалу "Білорусь 1", опублікованому на сайті відомства.

Чиновник стверджує, що нібито не всі в ЄС згодні з затвердженням санкцій проти Білорусі. Проти них, за його словами, виступають "розсудливі колеги".

"Тому що в кінцевому підсумку ніхто не опиниться у виграші. Білорусь ризикує втратити державність, якщо санкційний тиск буде продовжуватися. Хоча ми зробимо все, щоб такого не сталося, а Європейський союз назавжди втратить Білорусь. І я думаю, що це абсолютно не в інтересах Європи", - заявив Макей.

Санкції проти Білорусі

  • Днями Мінфін США схвалив черговий пакет санкцій проти Білорусі, зокрема, проти сина Лукашенка - Дмитра Лукашенка і низки білоруських компаній.
  • Слідом за Вашингтоном пакет санкцій запровадив і ЄС. Під європейські санкції потрапили 17 громадян Білорусі і 11 компаній (у тому числі авіакомпанія "Белавіа", "Беларусьнефть", "ГродноАзот" і туристичне агентство "Центркурорт").
  • Також проти Білорусі ввела нові санкції і Великобританія. Під них потрапили, зокрема, пропагандист Григорій Азарьонок і спецкореспондент "СБ. Беларусь сегодня" Людмила Гладка, яка на камеру "опитувала" протестувальників, затриманих силовиками.
  • Санкції проти Білорусі вводяться після масштабних репресій проти опозиції і громадян країни, не згодних з результатами президентських виборів 2020 року. Причиною нових обмежень проти республіки стала міграційна криза на її кордоні з країнами Євросоюзу, розв'язана режимом Лукашенка.