У Мінську пройшов Марш справедливості / фото REUTERS

У Мінську в недільному Марші справедливості взяли участь понад 100 тисяч осіб.

Про це повідомляє інформаційне агентство БелаПАН.

Вдень під час акції в Мінську практично був відсутній чотири з половиною години мобільний інтернет. Також у місті закривали шість станцій метро, ​​передає «БЕЛТА». На цей час вони відновили роботу.

Відео дня

За даними правозахисного центру «Весна», в Мінську на Марші справедливості силовики затримали 136 осіб, у регіонах - 60.

Читайте такожПротести в Білорусі: у Могильові затримали двох журналістів

Протести в Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних із результатами виборів, вийшли на акції протесту, сталися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом із них призначили адмінарешти.
  • Тіхановська ініціювала створення Координаційної ради для забезпечення передачі влади. До її складу ввійшли політики, журналісти, бізнесмени та діячі культури. До складу президії ради увійшли письменниця Світлана Алексієвич, Лілія Власова, Сергій Дилевський, Максим Знак, Ольга Ковалькова, Марія Колесникова, Павло Латушко.
  • У прокуратурі порушили кримінальну справу за фактом створення Координаційної ради. Майже всі члени президії Координаційної ради через переслідування або залишили Білорусь, або заарештовані.