Протести переросли в зіткнення, що призвело до масштабної пожежі біля будівлі суду / фото REUTERS

В американському місті Кеноша, штат Вісконсин, спалахнули масові заворушення, після того, як поліцейські поранили з вогнепальної зброї афроамериканця Джейкоба Блейка.

Про це повідомляє телеканал CBS.

У понеділок в місті була введена комендантська година, але люди вийшли на вулиці, виступаючи проти свавілля поліції.

Протести переросли в сутички, що призвело до масштабної пожежі біля будівлі суду. На місце інциденту була направлена Національна гвардія.

Вбивство Джорджа Флойда у США

  • Протести у США почалися після смерті 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня після жорсткого затримання поліцейським. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. Масові протести і заворушення у всій країні супроводжувалися зіткненням з поліцією, стріляниною, мародерством і запровадженням у багатьох містах США комендантської години.
  • Протестувальники вимагають реформувати поліцію і зменшити обсяги її фінансування і натомість вкладати більше грошей у інші галузі, які роками потерпають від недофінансування. Також учасники протестів вимагають покарати поліцейських за перевищення повноважень, внаслідок чого постраждали або померли люди.
  • 25 червня Палата представників Конгресу США схвалила розроблений демократами законопроект про реформу поліції імені Джорджа Флойда.
  • Документ повинен бути ще схвалений Сенатом, де більшістю є представники Республіканської партії. З огляду на це низка аналітиків сумнівається в його долі, оскільки республіканці вже заявили, що виступають проти радикальних реформ, а адміністрація Дональда Трампа попередила, що той накладе на законопроект вето.