Борделі у Німеччині зачинені на карантин / depositphotos.com

У Німеччині окремі депутати запропонували не відновлювати роботу борделів після зняття карантинних обмежень.

Читайте такожКоронавірус не завадив відкриттю великоднього поштамту в НімеччиніЯк передає Європейська правда, 16 депутатів Бундестагу з правоцентристської ХДС та лівоцентристської Соціал-демократичної партії звернулися листом до урядів 16 федеральних земель із попередженням, що секс-працівники можуть стати «суперпоширювачами» вірусу, відтак після пом’якшення карантину борделі краще не відкривати взагалі.

«Має виглядати очевидним, що повії можуть стати «суперпоширювачами» вірусу, тому що сексуальна активність, як правило, несумісна із заходами соціального дистанціювання», –  йдеться у листі.

Відео дня

Серед його підписантів – колишній міністр охорони здоров’я Герман Грее з ХДС, Лені Бреймаєр від соціал-демократів та практикуючий лікар Карл Лаутербах.

Депутати також додають, що закриття борделів може стати додатковою можливістю покращити становище людей, які заробляють у цій сфері.

«Відкриття борделів не допоможе цим жінкам. Натомість, їм потрібне навчання чи робота на безпечному робочому місці», – зазначають вони.

Підписанти закликають Німеччину перейняти так звану «нордичну модель», за якою криміналізується придбання, а не надання секс-послуг, а секс-працівникам пропонують допомогу для того, щоб почати заробляти в іншій сфері.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Німеччині на карантин закрили церкви, бари і борделі.