Боррель обговорив з Південною Кореєю обронні потреби України: яких питань торкнулися

Сторони зокрема обговорили потреби України в боєприпасах.

Віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель обговорив із міністром оборони Південної Кореї Лі Чон Супом оборонні потреби України, повідомив Боррель у Твіттер. Зустріч відбулася на полях Діалогу Шангрі-Ла, головного саміту з питань безпеки в Азії.

"Гарна зустріч із міністром оборони Кореї Лі Чон Супом. Розділили стурбованість продовженням провокацій КНДР та обговорили потреби України в боєприпасах. Працюємо разом, щоб побудувати нове партнерство у сфері безпеки та оборони, продовжуючи наш успішний саміт", - написав Боррель.

Він також зазначив, що поговорив про війну Росії проти України та регіональну напруженість в Азії з міністром оборони Сінгапуру Нг Енг Геном.

Південна Корея та війна в Україні - що відомо

У Південній Кореї діє заборона на продаж боєприпасів країнам, що воюють. 

Однак влада Південної Кореї заявляла, що країна може вийти за рамки гуманітарної допомоги і передати Україні зброю, якщо відбудеться великомасштабний напад на цивільне населення.

Раніше ЗМІ повідомляли, що країна досягла таємної домовленості зі США і поставляє через неї сотні тисяч боєприпасів в Україну.

Однак ЄС закликає Південну Корею бути більш відкритою та передавати зброю безпосередньо Україні. Це стосується зокрема боєприпасів, яких не вистачає у країн ЄС і на виробництво яких може знадобитися багато часу.

Вас також можуть зацікавити новини: