Чимало американців бояться Білла Гейтса більше, ніж коронавірусу / Ілюстрація REUTERS

На сьогодні лише половина американців (50%) кажуть, що мають намір вакцинуватися від коронавірусу у разі появи вакцини. Майже чверть (23%) не мають наміру вакцинуватися. Ще 27% - поки не визначилися з відповіддю.

Читайте такожTIME: У США ще немає вакцини від COVID-19, альо кампанія з вакцинації вже підірвана

Про це свідчать результати соцопитування New Yahoo News/YouGov, проведеного протягом 20-21 травня.

Відео дня

Згідно з дослідженням, 44% Республіканців вірять в конспірологічну теорію про те, що мільярдер Білл Гейтс планує використати можливість масової вакцинації від COVID-19 для імплантації мільйонам людей мікрочіпів та відстеження їх переміщень. Лише 26% Республіканців здатні розпізнати у цій теорії фейк. Водночас, в "теорію чіпування" вірять 19% Демократів.

Зазначається, що опитування демонструє гігантську прірву у сприйнятті проблеми коронавірусу між лівими і правими. При цьому в суспільстві зростає небезпечна тенденція щодо ігнорування базових фактів про епідемію та поширення дезінформації.

Стверджується, що до дезінформації більш вразливі прихильники правих поглядів (наприклад, аудиторія каналу Fox News та виборці Дональда Трампа), хоча чимало лібералів також вірять в деякі фейкові теорії.

news.yahoo.com

Раніше російський режисер Міхалков звинуватив Біла Гейтса у намірі "чіпувати людей".

Читайте також: