Британія передала пакет зимової допомоги для ЗСУ: що увійшло

Зокрема, ЗСУ отримають 82 тисячі касок.

Велика Британія передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього увійшло різне спорядження та зимовий одяг для військових.

Про надання нового пакету допомоги повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії. "Для підтримки Збройних Сил України в зимові місяці ми надали різний необхідний одяг та спорядження", – йдеться у повідомленні. 

До нової партії допомоги увійшли:

  • 82 000 касок,
  • 25 000 комплектів зимового одягу,
  • 10 000 комплектів бронежилетів, 

Крім того, було передано 70 тисяч сухпайків. 

Допомога Україні від партнерів: останні новини

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що до кінця поточного року Берлін поставить Києву дві системи протиповітряної оборони IRIS-T. Він наголосив, що німецька оборонна промисловість зацікавлена у довгострокових відносинах з Україною.

Водночас De Telegraaf пише, що США викупили в Йордану 60 самохідних артилерійських установок Gepard для України. Ці системи Йордан отримав від Нідерландів, уклавши у 2013 році контракт вартістю 21 мільйон євро. Примітно, що Штатам угода коштувала куди більше – вони заплатили за установки 110 млн євро. 

Тим часом ЗМІ пишуть, що Європейський Союз не зможе виконати надану раніше обіцянку про надання Україні 1 млн боєприпасів до березня 2024 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: