Імена будуть опубліковані сьогодні/ censor.net.ua

Євросоюз вдруге затвердив застосування нового санкційного механізму проти порушників прав людини.

Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

За його даними, рішення на засідання в Брюсселі у понеділок ухвалили міністри закордонних справ ЄС.

Відео дня

"Ухвалені санкції ЄС щодо прав людини. 11 осіб і 4 організації з Китаю, Росії, Еритреї, Північної Кореї, Південного Судану та Лівії. Імена будуть опубліковані в офіційному журналі сьогодні ж", - повідомив Йозвяк у своєму Twitter.

Читайте такожЄвропа введе санкції проти росіян через "зачистку геїв" у Чечні - журналіст

Нагадаємо, раніше посли ЄС погодили введення нових санкцій за новим санкційним механізмом проти 11 порушників прав людини та 4 організацій з низки країн, зокрема з Росії.

За даними ЗМІ, у санкційний список внесено двох росіян, відповідальних за "чистки геїв" у Чечні.

"Зачистка геїв" у Чечні: що відомо

  • Тему переслідувань геїв в Чечні у 2017 році підняла "Нова газета". Видання опублікувало статтю, в якій говорилося про затримання і можливі вбивства жителів республіки через їх сексуальну орієнтацію.
  • Газета посилалася на анонімні джерела в правоохоронних органах, а також на самих постраждалих. За даними "нової", відомо щонайменше про трьох чоловіків, які були вбиті викрадачами.
  • Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов, своєю чергою, називав інформацію "Нової газети" "абсолютною брехнею", додавши, що в Чечні у чоловіків "тільки одна орієнтація". Аналогічні заяви робили й інші представники Чечні.
  • Згодом стало відомо, що деяким представникам ЛГБТ-спільноти з Чечні вдалося виїхати в інші країни.