Американський есмінець Дональд Кук / wikipedia.org

Ракетні есмінці США USS Donald Cook (DDG-75) та USS Roosevelt (DDG-80) знову вийшли з бази на острові Крит в напрямку Чорного моря.

Читайте такожУ Балтійському морі розпочинаються навчання НАТО

Про це повідомив головний редактор BlackSeaNews, керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у Facebook.

Відео дня

"Моніторингова група BlackSeaNews та Інституту Чорноморських стратегічних досліджень повідомляє, що обидва американські ракетні есмінці USS Donald Cook (DDG-75) та USS Roosevelt (DDG-80) знову вийшли з бази на острові Крит в напрямку чорноморських проток". - зазначив він. 

Американські есмінці у Чорному морі

  • На початку квітня американські ракетні есмінці USS Donald Cook («Дональд Кук») і USS Roosevelt («Рузвельт») вийшли з військово-морської бази Рота в Іспанії. У Міністерстві закордонних справ Туреччини заявляли, що кораблі повинні були увійти в Чорне море 14 і 15 квітня. Вони мали залишатися у водах Чорного моря до 4-5 травня.
  • Інформація про наміри США надіслати в регіон свої два військові кораблі з’явилася на тлі зростання напруженості через стягування російських військових до кордону з Україною і в анексований Крим.
  • 15 квітня агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило, що запланований прохід американських військових кораблів через протоку Босфор у Чорне море не відбудеться. ЗМІ пишуть, що США відкликали попередження про проходження кораблів, яке вони раніше надіслали владі Туреччини відповідно до конвенції Монтре.