фото REUTERS

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон обіцяє застосувати проти Російської Федерації масивний пакет економічних санкцій.

Як повідомляє видання The Guardian, про це Джонсон повідомив під час звернення щодо російського нападу на Україну.

"Ми і світ не можемо дозволити, аби свобода просто була придушена. Ми не можемо і не будемо просто відвертатися у бік. Саме з врахуванням того, що ми були в останні місяці настільки стривоженими російським залякуваннями, Сполучене Королівство стало однією з перших країн в Європі, яка надіслала оборонне озброєння для допомоги українцям. Наші союзники тепер зробили те ж саме, і ми зробимо більше, що зможемо, у наступні дні", - наголосив Джонсон.

Відео дня

"Сьогодні у співпраці з нашими союзниками ми погодимо масивний пакет економічних санкцій, розроблених вчасно, аби нанести шкоди російській економіці", - додав британськеий прем'єр.

Також він сказав, що країни Заходу "повинні колективно припинити залежність від російської нафти і газу", яка впродовж довгого часу дає Путіну контроль над політикою Заходу.

"Наша місія чітка. Дипломатично, політично, економічно, і зрештою військово, ця огидна і варварська витівка Володимра Путіна повинна завершитися крахом", - наголосив Джонсон.

Вас також можуть зацікавити новини: