У Путіна є наміри захопити й інші країни Європи / фото REUTERS

Військовий експерт Олексій Мельник допускає, що наступною ціллю Путіна, у разі перемоги на Донбасі, може стати Молдова.

Про це він розповів в інтерв’ю Obozrevatel.

На його думку, у російського президента просто не буде шляху назад. Після захоплення Молдови росіяни можуть прокласти собі "коридор" до Калінінграду.

Відео дня

"Озвучені Росією плани на другу фазу війни проти України фактично свідчать про те, що кремль не збирається зупинятися на нашій країні. Наступна імовірна ціль – Придністров’я, Молдова, а далі – суходільний коридор до Калінінграда", - пояснив Мельник.

При цьому він зазначив, що успіх чи провал планів Путіна напряму залежать від готовності Європи підтримувати опір України у війні з росіянами: "Після оприлюднення цих завдань для Путіна шляху назад уже немає – він має йти до них, не рахуючись із ціною. Ключовим фактором у питанні зупинення агресора буде міць української армії за підтримки Заходу".

Що передувало

Молдова, яка відзначилась своєю лояльною політикою щодо агресії Росії на тлі повномасштабного нападу на Україну, разом з Києвом хоче подати заявку на членство в ЄС.

З початку нової війни уряд країни саботував підтримку санкцій проти Росії й навіть відмовляв у передачі кількох винищувачів через "страх перед РФ".

Та попри заявлений Молдовою "нейтралітет" Росія відкрито оголосила про наміри захопити Придністров’я нібито з метою "захисту російськомовних".

У Молдові на це відреагували негайно, назвавши заяви Москви "необґрунтованими" и "неприйнятними".

Вас також можуть зацікавити новини: