Ентоні Блінкен - Сенат підтримав кандидатуру Блінкена на пост держсекретаря США  / REUTERS

Сенат проголосував за кандидатуру Ентоні Блінкена на пост нового державного секретаря США. Його підтримали 78 сенаторів.

Як пише CNN, Блінкен є давнім помічником Байдена. У понеділок він отримав двопартійну підтримку Комітету Сенату. Лише троє республіканців проголосували "проти".

Читайте такожТрамп відкрив у Флориді "офіс колишнього президента"

Відео дня

Видання припускає, що новий високопосадовець буде в авангарді різкого повороту зовнішньої політики Трампа в бік багатосторонності й коаліції.

Під час слухань минулого тижня Блінкен пообіцяв відновити взаємодію з Конгресом щодо ключових питань зовнішньої політики. Також він зауважив, що США доведеться змиритися, адже "більшість світових проблем не пов’язані з нами, навіть якщо вони зачіпають нас".

Блінкен був радником нинішнього президента США Джо Байдена з питань національної безпеки в часи його роботи на посаді віце-президента. Також працював заступником радника з питань безпеки президента США Барака Обами й заступником державного секретаря.

Ентоні Блінкен: що відомо про наступника Помпео

  • Предки Блінкена родом з України. Сам же американець, вирісши в аристократичній родині, здобув найкращу, за західними канонами, вищу освіту.
  • Блінкен є однодумцем Джо Байдена щодо ключової ролі США у світовій політиці.
  • Новий держсекретар США разом з Адміністрацією Байдена бажають відновлення американського лідерства, відносин з ключовими й традиційними союзниками та посилення блоків й альянсів, пише Європейська правда.
  • ЗМІ зауважують, що Блінкен є командним гравцем та не прихильник певної ідеології. Преса хвалить соратника Байдена за гнучкість поглядів і відсутність політичних амбіцій.