Ілюстрація REUTERS

Уряд Бразилії припинив публікувати дані про загальну кількість смертей та заражень коронавірусом.

Читайте також: "Ми опинилися в пеклі": прем'єр Вірменії розповів про критичну ситуацію з коронавірусом в країні

Як повідомляє Deutsche Welle, Міністерство охорони здоров'я Бразилії 5 червня закрило доступ до сайту, на якому відомство публікувало щоденні, щотижневі та щомісячні дані про зараження і смертності в бразильських штатах.

Відео дня

Наступного дня міністерство відновило доступ до цього сайту, але даних про загальну кількість заражень в штатах й загалом в країні вже не було. Тепер на сайті показують лише дані за попередні 24 години.

Зазначається, що чиновники пішли на цей крок після декількох місяців критики з боку експертів, які стверджують, що статистика Бразилії неповна, а в деяких випадках мають місце маніпуляції. Критики називають це рішення спробою приховати справжню кількість жертв в країні.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що показник загальної кількості хворих і померлих "не є репрезентативним для поточної ситуації в країні. Крім того, в оточенні Болсонару стверджують, що з деяких штатів в Міністерство охорони здоров'я надходили дані з перебільшеною кількістю жертв.

За останню добу уряд Бразилії повідомив про 27 тисяч 75 нових випадків інфікування коронавірусом та 904 смертельні випадки. З їх урахуванням всього в країні офіційно зареєстрували 672 тисячі 846 заражень COVID-19 і 35 тисяч 930 жертв, свідчать дані Університету Джонса Хопкінса.

Бразилія посідає друге місце у світі після США за кількістю інфікованих й третє місце після США та Великобританії за кількістю померлих від коронавірусу.