Естонія запропонує ЄС заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну проти України

Сама Естонія вже ухвалила відповідне рішення на національному рівні.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його країна запропонує державам-членам Європейського Союзу заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Рейнсалу сказав на спільній прес-конференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою за підсумками переговорів у Києві.

Глава МЗС Естонії сказав, що для заборони видачі туристичних віз росіянам на рівні Євросоюзу усім країнам-членам потрібно досягнути консенсусу. На переконання Рейнсалу, такий консенсус з юридичної точки зору цілком можливий. Він також сказав, що важливо це питання розглянути, оскільки війна триває, і через неї російські війська здійснюють геноцид в Україні.

Рейнсалу додав, що не треба забувати про відповідальність російських громадян, які через свою пасивність дозволяють відбуватися геноциду у Європі. Окрім цього він заявив, що в Україні від російських бомб гинуть люди, у тому числі діти, тому морально неприйнятно, аби росіяни їздили в ЄС з туристичною метою.

"Буквально найближчим часом, протягом найближчого тижня, ми подамо цю пропозицію - щодо заборони на національному рівні видачі віз. Естонія це вже припинила. Ми не видаємо туристичні візи росіянам, починаючи із весни, і ми закликаємо тепер інші європейські країни, які цього ще не зробили, зробити це", - сказав Рейнсалу.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Естонія заборонила видачу тимчасових віз на проживання або навчання росіянам.

Вас також можуть зацікавити новини: