Греція купить у Франції фрегати \ фото ua.depositphotos.com

Міністерство оборони Франції уклало з Грецією контракт на поставку трьох фрегатів для грецьких ВМС.

Сума операції оцінюється в 3 млрд євро. Париж назвав недійсною планувалася угоду Афін, яка передбачала закупівлю у Вашингтона багатоцільових кораблів за $ 6,9 млрд, повідомляти kommersant з посиланням на газету Le Figaro.

Згідно з контрактом, Афіни отримають три багатоцільові фрегати Belharra. Будівництво вестиме компанія Naval Group. Поставки суден заплановано на 2025 і 2026 роки.

Відео дня

У Міноборони Франції уточнили, що знали про підготовлюваний контракт Греції з США. Пентагон погодив контракт вчора, 10 грудня. "Вони не схильні рухатися далі (з контрактом на поставку кораблів Греції.- ред.). Те, що сталося, було лише результатом адміністративного процесу, який, мабуть, було складно зупинити", - заявило джерело в Міністерстві, коментуючи прес-реліз Пентагону.

Читайте такожНові фрегати і дрони-камікадзе: Британія запланувала масштабну модернізацію армії

США планували продати Греції нові багатоцільові кораблі типу MMSC (Multi-Mission Surface Combatant). Пентагон також схвалив контракт на модернізацію фрегатів типу MEKO, які вже перебувають на озброєнні грецького флоту, ця угода оцінювалася в $2,5 млрд.

Вас також можуть зацікавити новини