Обставини посадки літака будуть розслідуватися / Ілюстрація REUTERS

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель в Twitter.

Читайте такожЛитва відреагувала на затримання екс-головреда Nexta

Відео дня

Він закликав звільнити пасажирів літака, що прямували з Афін до Вільнюса.

"Дуже стурбований повідомленнями про вимушену посадку борту Ryanair в Мінську. Ми закликаємо білоруську владу негайно звільнити борт і всіх його пасажирів. Розслідування інциденту з боку ІКАО має бути суттєвим", - написав Мішель.

Роман Протасевич і його затримання 

  • Роман Протасевич - колишній головний редактор опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який висвітлював масові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка.
  • Білоруська влада оголосила Протасевича в міжнародний розшук і внесла до в "списку терористів". Через побоювання за свою безпеку він залишив країну.
  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який був на борту. 
  • ​Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська відреагувала на екстрену посадку літака зі співзасновником білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем та його затримання в аеропорту Мінська.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головредом NEXTA на борту вислав винищувач МіГ-29.
  • Того ж дня, 23 травня 2021 року, Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Литва відреагувала на затримання екс-головреда NEXTA.