Хто оточує Путіна та кому він довіряє? / колаж УНІАН

Останнім часом головний диктатор Росії віддаляється від своїх соратників. Хто ж ці люди, розповіли журналісти проекту FreeДом.

Сергій Шойгу - один з найдавніших довірених осіб Путіна. Здавалося б, що вони з президентом РФ нерозлийвода - то вони разом на полювання катаються, то до шаманів на обряди. У минулому його розглядали навіть як потенційного наступника Путіна.

"По суті його можна назвати "яструбом війни", він представник саме партії війни, однак на сьогодні говорити про те, що він має якийсь серйозний вплив на Путіна, не можна", - говорить військовий експерт Олександр Коваленко.

Міністр оборони РФ - не найвпливовіший голос, який слухає Путін. Як мінімум тому, що у нього немає військової освіти. Він отримав спеціальність оленяра.

Багато хто вважає директора ФСБ Олександра Бортникова частиною верхівки Кремля і впливовою людиною. Але не все так барвисто: як зазначає військовий експерт Олег Жданов, це, напевно, єдина людина із силового блоку, якій просто хочеться зійти з цього поїзда. Він просить Путіна про відставку ще з осені минулого року.

Валерій Герасимов - начальник Генштабу Збройних сил РФ. Він точно так же, як і Сергій Шойгу, представник паркетного генералітету. Вторгнення в Україну і той самий легендарний бліцкриг були саме його завданням. Але, за деякими даними, він втратив свій вплив через довге вторгнення і за низький бойовий дух військ.

Сергій Лавров - міністр закордонних справ, він вважається дипломатом найвищого рангу. По суті його можна навіть назвати свого роду непотоплюваним дипломатом у рамках МЗС РФ. Незважаючи на ворожу репутацію, грубу манеру спілкування, він продовжував наполягати на подальших дипломатичних переговорах з Україною. І глава Кремля вирішив його ігнорувати.

Віктор Золотов, який так часто потрапляє в екрани російського ТБ, ніяк не важлива особа. Зараз він керівник Росгвардії, а раніше був просто охоронцем Путіна. Експерт каже, що Золотов обіймає цю посаду лише через відданість президенту РФ. 

Микола Патрушев - досить впливова людина, він має найбільший вплив на Путіна і найбільшу довіру президента РФ, його навіть іноді називають сірим кардиналом.

"Мало хто має такий вплив на президента РФ, як нинішній секретар Ради безпеки Росії. Він один з трьох соратників Путіна, які служили з ним в 70-х роках у Санкт-Петербурзі", - зазначають журналісти.

За деякими джерелами, інсайдерськими, правда, саме Патрушев умовив Путіна почати цю "спеціальну військову операцію". Військовий експерт Олег Жданов каже, що якщо Патрушев дорветься до влади, це буде набагато гірше за Путіна.

"При всьому своєму бажанні впливати на Путіна він (Патрушев, - УНІАН.) не може вплинути на ухвалення рішень, він не знає, який варіант обере Путін до самого кінця. У підсумку можна сказати, що все-таки на Путіна навіть наближені люди не можуть впливати й вирішувати, як саме буде просуватися війна в Україні", - підсумували журналісти.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров'я президента країни-агресора Володимира Путіна. У зв'язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Вас також можуть зацікавити новини: