Німецькі лікарі вважають, що Олексія Навального отруїли / Фото: REUTERS

Колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов назвав дві основні версії отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

В ефірі телеканалу "Україна 24" Пономарьов зазначив, що для президента РФ Володимира Путіна наслідки отруєння Навального "зараз неочевидні".

Читайте такожСхоже на замах на життя: у ЄС прокоментували отруєння Навального

Відео дня

"Версія, яку висував Михайло Ходорковський - якщо рішення приймалося на центральному рівні, то воно, швидше за все, пов'язане з Білоруссю, щоб відвернути увагу звідти. Або це рішення було на місцевому рівні в Томську, щоб нейтралізувати Навального на час місцевих виборів. Мені здається, остання версія найбільше схожа на правду", - вважає він.

Коментуючи висновок лікарів німецької клініки "Шаріте", що Навального отруїли, екс-депутат Держдуми заявив: "Що стосується діагнозу - я з самого початку був упевнений, що це отруєння, але лікарі в омській лікарні, мабуть, просто не мали можливості його правильно продіагностувати. Вони сказали, що це різке порушення обміну речовин, а речовина, про яку говорять німецькі медики, рівно це і викликає".

Як зазначив ексдепутат Держдуми, поки незрозуміло, скільки часу Навальний буде прикутий до ліжка й вибитий з політичного життя.

Отруєння Навального: що трапилося з опозиціонером

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався до Москви з Томська, в польоті йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Політика госпіталізували.
  • Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш заявила, що у Олексія Навального «токсичне отруєння».
  • Згодом Навального евакуювали з омської лікарні на лікування до берлінської клініки Charite, де виявили отруту в організмі опозиціонера.