Можливо, відбувається зачистка оточення / фото REUTERS

Хвиля самогубств або їхніх спроб охоронців Володимира Путіна, масові відставки генералів, арешт високопоставлених військових, суїцид серед топ-менеджменту "Газпрому" й знищення сімей олігархів, які занадто багато знали. Все це свідчить про те, що дружба з президентом РФ може звести в могилу.

Нещодавно з'явилася інформація, що охоронець Путіна Зімін був виявлений у калюжі крові. Про це нагадують журналісти проекту FreeДом.

Цікаво, що Зімін носив чемондан президента РФ, в якому могла бути як ядерна кнопка, так й екскременти Путіна. 

Далі було самогубство співробітника ФСО Михайла Захарова в Кремлі в 2020 році прямо під час служби. Того ж місяця у голову застрелився і 24-річний снайпер. Потім нібито на навчаннях загинув екс-охоронець Путіна, призначений міністром з надзвичайних ситуацій. 

Але на цьому низка смертей не закінчилася. В елітному селищі в Підмосков'ї знайшли мертвим колишнього очільника "Росвооружения" Олексія Огарьова. Знайшли мертвим і генерала ГРУ Караогланова, пов'язаного з продажем озброєння. В обох випадках правоохоронці одразу заявили про некримінальні причини смерті.

"Це, швидше за все, зачистка тих, хто занадто багато знає", - йдеться в сюжеті.

А воєнний провал в Україні призвів до тотальної паніки Кремля. Так, Сергія Киселя прибрали з посади генерал-лейтенанта через колосальні втрати в його армії. Днями співробітники ФСБ затримали генерал-лейтенанта Романа Гаврилова, заступника директора Росгвардії. Одна з причин затримання - розкрадання коштів для армії.

"Однак каламутні схеми оточення Путіна провертало не тільки в оборонці. Тому загадкова хвиля самогубств почалася і в газовій галузі РФ", - зазначають журналісти. 

Першого знайшли мертвим Леоніда Шульмана, він був керівником транспортної служби "Газпромінвест". Потім виявили тіло заступника гендиректора "Газпрому" Олександра Тюлякова. І знову кажуть, що це - самогубства. А 18-го квітня знайшли тіла колишнього президента "Газпромбанку" Владислава Аваєва, його дружини і доньки. За версією слідства, він убив дружину і дитину, після чого наклав на себе руки.

Наступного дня в Іспанії знайшли тіла родини Сергія Протасевича. Він був екс-головбухом "Новатека".

Всі ці загадкові смерті, хвиля відставок й арештів - явна ознака паніки Кремля. Зараз влада РФ - це банка з павуками, де вони пожирають один одного", - підсумували у сюжеті.

Вас також можуть зацікавити новини: