ICAO розслідуватиме обставини події / фото Вікіпедія

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) скликає екстрену нараду через примусову посадку літака в Мінську.

Про це повідомляється в Twitter організації.

Так, вона отримала сотні електронних листів і повідомлень щодо недавніх подій в Білорусі.

Відео дня

"27 травня Президент Ради ICAO скликав екстрене засідання для обговорення цього питання. Крім 36 національних представників Ради, також будуть присутні офіційні особи з Білорусі, Ірландії, Литви та Польщі, які підкреслять свої пріоритети і проблеми", - йдеться в повідомленні.

В ICAO підкреслили, що їх основна функція полягає в тому, щоб допомогти країнам співпрацювати.

"Ми хочемо нагадати тим, хто вимагав, щоб ми зробили каральні заходи проти цієї країни, що нашому агентству ніколи не призначалася така роль або можливості", - зазначили вони.

Примусова посадка літака Ryanair в Мінську і затримання Романа Протасевича

  • 23 травня Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити в Мінську літак Ryanair, яким з Афін до Вільнюса летів засновник Опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич.
  • Причиною екстреної посадки став нібито сигнал про мінування. Літак примусили сісти в Мінську по команді білоруських диспетчерів, незважаючи на те, що відстань до Вільнюса було значно менше. Лайнер перевірили, вибухівку не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки літака Протасевича і його дівчину затримали. Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську буде розслідувати міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
  • Україна з 00:00 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Таке рішення ухвалив уряд 25 травня через ситуацію з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську.